זכויות יוצרים בספר מתכונים

שאלה:

שלום וברכה, אם כתוב בספר מתכונים 'כל הזכויות שמורות' אין להעתיק/לצלם וכו' וכו', מה הכוונה בזה? האם אסור אפילו לומר את המתכון בטלפון למישהו אחר? או לצלם ולשלוח את המתכון? או שהאיסור זה רק אם אני עושה מזה פרנסה וכדו'? בתודה ובברכה

תשובה:

שלום וברכה,

לספר בפה את החומר שלמד לא נחשב לפגיעה בזכויות יוצרים. כמו כן לצלם מתכון או שניים, לא נחשב שלוקח דבר שלם, ואין בזה איסור הפרת זכויות יוצרים. לצלם או להעתיק חלק מכובד מהספר עבור אחרים, אסור גם אם לא עושה למסחר.

בהצלחה.