דיני גילוח שיער ערווה והסרת שיער לצמיתות

שאלה:

שלום וברכה… שמי יצחק השאלה לגבי גילוח במקום הערווה במקום שהאישה מאוד רוצה שיהיה נקי בנוסף יש אפשרות לעשות שם טיפול שגורם להסרת שיער לצמיתות ובעצם גורם להגברת הזרע לפריון וכיוון שיש בעיה אצלנו של פריון כבר כמה שנים אז רציתי לדעת מבחינת ההלכה מה הדין ומה עדיף?אני יודע שיש איסור של לא ילבש גבר שמלת אישה שזה כולל גילוח בבית הערווה ולצערי בגלל עניני אישות נכשלתי בכך כמה פעמים וגילחתי ולכן השאלה אם לא עדיף לעשות הסרה לצמיתות שזה כמה פעמים ולא עשרות פעמים או שהאיסור הוא בכל רגע שהמקום מגולח?ודבר נוסף האם במקום שיש בעיה רפואית של פריון ויש שיטה טיפולית במקום הערווה של הגבר שעוזרת לפריון וגורמת להסרת השיער אז זה עדיף ? ועוד דבר מה קורה עם איזור פי הטבעת וכל האיזור הזה האם זה גם בכלל האיסור של לא ילבש או רק בערווה וסביב הערווה? אשמח לתשובה בהקדם מפורטת בעניין ומה באמת כדאי לעשות תזכו למצוות

תשובה:

הדבר אסור בכל מקרה, יש להסביר זאת לאשה ובעזרת ה' בזכות קיום המצוות כהלכה תזכו לזרע של קיימא ולזוגיות טובה.

בהצלחה

מקורות:

ראה כאן.