להמתין לרב בתפילת שמונה עשרה

שאלה:

מה עושים כשהרב מאחר בתפילה 18 וכל הציבור בלי יוצא מהכלל, ממתין , מה הדין ?

תשובה:

שלום וברכה
אני מבין שכוונתך שהרב מאריך בתפילתו והציבור ממתין לו. אני חושב שזו הזדמנות מצוינת לכבד תלמידי חכמים, וגם לחנך את הילדים לכבוד תלמידי חכמים. ובכלל יש חשיבות רבה לכך שממתינים לרב, כך התפילה מקבלת קצב וצביון יותר מתקבל על הדעת, ואף אחד לא רץ מהר מידי… בינינו, לא מדובר ביותר מדקות ספורות…

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1