ייחוד בנהג אוטובוס – מול מצלמה

שאלה:

שלום רב נהג אוטובוס ספרדי שלפעמים צריך להסיע קבוצה של חיילות לבסיס במקום שומם כך שלא עוברים רכבים באיזור וגם אין אישתו משמרתו, וגם מדובר לעיתים בשעות לילה, האם יש דרך להינצל מאיסור ייחוד? האם יועיל להדליק את הטלפון והמצלמה דולקת כך שאישתו יכולה לראות אותו מרחוק בצירוף דעת הרמ"א ששלוש נשים מותרות בייחוד? כמו כן, לפעמים מדובר על חיילות גויות (זה נהג שעובד בחו"ל), האם במקרה הזה יהיה יותר קל שהרי ייחוד עם גויה מדרבנן? אם יש אפשרויות אחרות אשמח לשמוע כדי שאוכל למצוא לו פיתרון שיעזור לו ולא יצטרך לעזוב את עבודתו. תודה!

תשובה:

שלום רב

אם אכן המצלמה מכסה את דמותך והיא פועלת כל הזמן, ועל פי הסיכום האשה רואה מה הולך, נחשב הדבר כמו ייחוד בפני קטנים ואין בכך איסור.

מקורות:

ראה במוריה גליון שסז עמ’ קמ”ח שהביא שם הרב חנוך אלבק שהגר”נ קרליץ שליט”א הסכים לזה, וכן הגרי”ש אלישיב זצ”ל ועוד ע”ש.