זכויות יוצרים בציור

שאלה:

שלום וברכה, אני לומדת בחוג ציור. ומציירת ציורים בשמן. המורה מביאה לשעור תמונות מכל מיני ציירים מרחבי העולם. והתלמידות מעתיקות מהתמונה ומציירות.
השאלה, האם אני יכולה להדפיס ציור שמן שציירתי ולמכור לאנשים?
האם יש בכך בעיה הלכתית כלשהיא.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מסתבר שאין איסור להעתיק תמונה שצוירה כאשר אדם מצייר בעצמו תמונה זהה לתמונה שצוירה.

בהצלחה.

מקורות:

מסתבר שתמונה שצוירה, הבעלות הוא על הציור ולא על עצם התמונה. ולכם כשמעתיק ומצייר תמונה זהה לא פוגע בזכויות של הצייר הראשון, כיון שלא נמכר התמונה אלא הציור. ואת לא מוכרת את הציור שלו אלא את הציור שלך. בשונה מתמונות שצולמו שהזכויות הם על התמונה בעצמה, ואסור להעתיקם.