אני שבורה מגודל החטא!

שאלה:

שלום כבוד הרב בעבר לצערי עשיתי טעות חמורה בחיי הנישואים. לא ידעתי את חומרת החטא והשלכותיו . לאחר התייעצות עם רב הוא הנחה אותי בקצרה כיצד להמשיך בחיי הנישואים . אבל כאן מגיעה השאלה המצפונית .. אני אדם חילוני/ מסורתי גדלתי בבית שבו לא לימדו הלכות והשלכות . לא לימדו אותי שאם עושים כך אז התוצאה היא כזו וכו.. אני למדתי הכל לבד בזמן שהחלטתי להתחזק ולהתקרב להשם יתברך . אבל כל היום אני מוצאת את עצמי בהאשמות ועצב , למה לא ידעתי? למה לא לימדו אותי??! כי אם ההיתי יודעת אני מוכנה להישבע שלא הייתי עושה את מה שעשיתי !!! והשאלות האלו לא נותנות לליבי מרגוע.. ככל שאני מתחזקת ואני מבינה יותר אני מרגישה יותר "צבועה" איך את מצפה שה' יהיה עמך עתה אחרי שעשית מה שעשית ..? מפחדת כל יום על משפחתי שחלילה לא יפגעו בעקבות מה שעשיתי.. מתפללת, בוכה ואוהבת כל כך את ה' !!! אבל מצד שני אני חושבת שעשיתי את הגרוע מכל שלא משנה כמה אבכה וכמה אתפלל דיני כבר נחרץ … וממש רע לי.. מקנאה כל כך באנשים ששומרי דת ומסורת כהלכתה …הלוואי ויכולתי לחזור אחורה לגדול עם מידע וידע וכך לא ההיתי מגיעה למצבי…

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע מה וכיצד היה המעשה המדובר, וזה לא הענין, אני מבין שזה כבר טיפלת מול רב מוסמך.

לעצם הכאב לב, חשוב לומר, שנכון הוא הדבר שחלק מהליך התשובה על כל חטא, הוא להצטער עליו ולהחרט ולקבל לעתיד, אבל חלילה לא באופן מחליש! חובה לדעת, בורא עולם אוהב לראות אותנו מתקנים את מעשינו ומתקדמים, הוא ברא אותנו עם חולשות, וכל עוד אנחנו פועלים להתקדם ולתקן את המעשים, אין לך דבר אהוב ומשמח מזה! חז"ל אמרו במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד, לכן, עצת היצר הרע היא להשבר ולחשוב שכבר אין לנו סיכוי, ואנחנו חלילה במצב שפל שאינו בר תיקון, זו אמירה של יצר הרע ויש להמנע מזה מכל וכל. אדרבה, לשמוח מאוד שאת מתייצבת על דרך טובה, ומעכשיו תעשי הכל כדי שהבית יהיה תמיד באוירה תורנית רוחנית מרוממת ושמחה, וזה התיקון החשוב ביותר, להעמיד לבורא עולם ילדים צדיקים ולחנך אותם בדרך הישרה על פי רוח התורה.

בהצלחה רבה