עדים להעיד על המוטב בקיום צו ירושה

שאלה:

שלום הרב יש לי דיון לצו ירושה שסבתי הורישה לי ואנו צריכים 2 עדים שמכירים את המנוחה שזו סבתי .שאלתי היא אם. חמיו של אחי שאין לו קרבה אליי ואל סבתא שלי יכול לשמש כעד .וכמו כן הגרוש של אחותי שהיה פעם גיסי האם יכול לשמש כעד

תשובה:

שלום וברכה,

חמיו של אח, וכן גרוש של אחות יכולים להעיד, ואין בזה פסולי קורבה.

במקרה הנ"ל נדרש להעיד שאתה הוא המוטב שמוזכר בצוואה, ומצאו בהלכה שלהעיד על אדם שזה הוא שמו לא צריך עדים כשרים מאחר והוא דבר שעשוי להתגלות בקלות, אין צורך בזה לכל דיני עדות.

בהצלחה.

מקורות:

חמיו של אח – ראה שו"ע חו"מ סימן לג סעיף ה. תגרשו בטל הקורבה – ראה ש"ך שם ס"ק ח.

עדות כדי לזהות את שמו של האדם – ראה שו"ע סימן מט סעיף ב.