קריאת המגילה אחר פלג המנחה

שאלה:

מי שנצרך לקרוא המגילה בפלג האם יברך? 2 למה יחיד בתענית לע אומר ברכה עננו בפני עצמה כמו השץ? 3 לגבי ברכת כהנים בתענית אסתר עם מנחה הקטנה מותר לעלות?

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך הראשונה לא הבנתי כלל, שהרי הכרעת הפוסקים היא שאי אפשר לקרוא את המגילה לפני צאת הכוכבים, ומי שקרא אחרי פלג המנחה חייב לחזור ולקרוא בלילה, אלא שישמע ברכה מאדם אחר, ראה בענין זה בהרחבה ובחומרה רבה במשנה ברורה בסי' תרצב ס"ק יד, לכן אין כזה דבר נצרך לקרוא לפני פלג, קוראים בלילה.

לגבי עננו התשובה לא השתנתה בינתיים מאז שהשבתי לך על זה כאן….

תענית אסתר ככל התעניות לגבי ברכת כהנים.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. להלכה המשנה ברורה הכריע ממש לא כך, וגם הברכי יוסף הביא שהעיקר כדברי הפרי חדש, ולכן היום שהקריאה זמינה לכל אין שום הגיון בעולם לסמוך על קולא רחוקה זו.

  2. לדעתי המציאות הזו של שעת הדחק שתתיר לנהוג שלא כהכרעת רוב האחרונים אינה מצויה בזמנינו בארץ הקודש. צריך לדעת שלהתאמץ על מצוות זה לא דבר נורא כל כך…