בעל דין לא תבע, לעדים מניין?

שאלה:

שלום להרב, שאלה: הרי שפלוני עשה עוולה לסימון אבל הוא לא עשה ולא כלום, אולם ראובן ודניאל (עדים) ראו את המעשה הנורא. הרי אם בעל דין לא תבע השכנדו שהזיק לו, האם יש משהו בדברי העדים אם הם יתבעו פלוני? שהרי על פי שני עדים יקום הדבר, אבל כיון שהם אינם בעלי דינים מה תועלת יש בזה? אשמח לקבל ברור. ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה,כאשר אין תביעה מצד הבעל דין, לא מועילה עדות העדים. בית דין מאמין לעדים שכך היה, אבל הבע"ד לא תובע אז אין תועלת בעדותם.

בהצלחה.