הבטחה דולרים מהרבי מחב"ד

שאלה:

שלום, היו לי 2 דולרים מאמא שלי שנפטרה שחשבתי שהם מהרבי מילוואביטש והבטחתי לתת אותם לשליח של חבד באם הוא יתפלל עליי בציון הרבי ואישתי תיקלט להריון. ברוך ה' אישתי נקלטה וילדה בן זכר.אני בא לתת לשליח את הדולרים ואז אחותי אומרת לי שיש ברשותכם 2 דולרים אחרים שהיא חושבת שהם של הרבי. מה עליי לעשות? לתת את ה2 דולרים שהיו ברשותי שחשבתי עליהם או הדולרים ברשות אחותי (שמוכנה לתת) או כל הארבעה? תודה?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שכל הענין היה שהם מהרבי, והם שווים לשליח ובכלל הרבה יותר מסתם 2 דולר, יש לוודא שהשליח קיבל מה שהובטח לו, לכן, יש לספר לו על הספק, ולהציע לו לקחת את כל ארבעת הדולרים ולתת שני דולר אחרים משלו, כך יהיה בטוח שקיבל מה שהובטח לו ואתה לא תצא נפסד.