למינו ולמינהו – מה ההבדל?

שאלה:

הרב, יש שאלה שמטרידה אותי הרבה זמן. מה ההבדל בין למינו ולמינהו. הסתכלתי בכל מיני ספרים ולא מצאתי שום תשובה. שאלתי כמה רמים ורבנים בישיבה שלי והם אמרו "זה לא משנה לפשט", "אין שום הבדל" וכל מיני תשובות כאלה. שאלתי את האקדמיה ללשון והם ענו תשובה דומה. אבל אין סיכוי שאין הבדל, הרי כל אות בתורה היא עולם שלם. אולי תוכל לעזור לי?

תשובה:

שלום רב

יצאתי לחיפושים, ונתקיים בי יגעת ומצאת תאמין….

ראה חומש העמק דבר ויקרא פרק יא פסוק יא שהביא כמה ביאורים, או למינהו כולל יותר דברים דומים מאשר למינו או שלמינהו כולל רק דבר אחד בעוד שלמינו כולל כמה דברים דומים, ראה שם בהרחבה עם ההשלכות להלכה בחילוקים אלו.