חישוב פיצויי פיטורין

שאלה:

אשתי פוטרה מעבודתה לאחר 10 שנות עבודה. המשכורת שלה היה לפי שכר בסיס מינימום + 3 אחוזים מכל מכירה. יש לנו ויכוח עם המעביד האם מחשבים את האחוזים כחלק מהמשכורת לשם חישוב הסכום לתשלומי הפיצויים או שהאחוזים אינם נכללים והפיצויים משתלמים רק לפי שכר הבסיס? יצויין כי כפי מה שראיתי בחוק תקנה 9 (נראה לי) שעמלות מתחשבות לפי הממוצע של 12 חודשים אחרונים. אבל המעסיק מסובב אותי בכל מיני טענות משונות. רציתי לדעת מה ההלכה בעניין זה תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

השכר נקבע מראש – בסיס פלוס אחוזים, ולכן יש לחשב את הממוצע, ולפ"ז לתת פיצויים חודש לשנה.

בהצלחה.