תרומות לכולל בעלי בתים

שאלה:

שלום רב. אני מחזיק כולל ערב מסוג קצת שונה. זה כולל לאברכים לשעבר שיצאו לעבוד לפרנסתם. כולם עובדים. לומדים כל ערב בחברותות כמו בכולל רגיל 1. האם מותר לאסוף תרומות לכולל כזה לספרים, כיבוד קל וכד' (הרי מדובר באנשים עובדים)? 2. האם מותר לתת מכספי תרומות פרסים למתמידים (כמו ספר, או שובר לארוחה זוגית כדי לתת עידוד גם לאשה שמשחררת את בעלה אחרי יום עבודה ללמוד תורה)? חשוב שיהיה עידוד כדי לשמר את האווירה וההתמדה

תשובה:

שלום וברכה

אפשר בהחלט, אם זה מה שיגרום להם לבוא ללמוד הרי שזה צרכי מצוה. יש לשקול אולי הם לא זקוקים לפרסים כאלו, אלא אדרבה, הם עצמם יכולים לממן את צרכי המקום, אבל הכל לפי שיקול דעתך, אתה מכיר את הנפשות הפועלות…