זיכו אותי בטעות

שאלה:

חברה סלולרית זיכתה אותי בחשבונית האחרונה סך של 10 ש"ח. לדעתי זה בטעות. האם יש עלי חובה ליידע אותם על כך (אולי מדין השבת אבידה)?

תשובה:

שלום וברכה,

מוטל עליך להודיע לחברה שחל טעות בחשבונית, משום חובת הזבת אבדה. ואם עובר ולא מודיע על הטעות נחשב לגזל.

בהצלחה.

מקורות:

אם ראה חפץ חברו מונח ברחוב ולא מגביה עובר על איסור השב תשיבם. ואם הגביה עובר גם בלא תגזול ולא תוכל להתעלם. כאן שהכסף ברשותך נחשב שהגיעה האבדה לידך, ויש חובה להשיב מחמת ג' המצוות הנ"ל. השב תשיבם, לא תוכל להתעלם ולא תגזול. ראה שו"ע חו"מ סימן רנט סעיף א.