התנצלות על חשד שוא

שאלה:

מישהי העלתה דיון ושאלה לדעתינו. גברת אחת היתה מארגנת שיעורי תורה בביתה ונגנב לה משהו והיא חשדה במישהי מסויימת לאחר שמצאה את הדבר. פנתה אליה והתנצלה על שחשדה בה והתנצלה על עצם מחשבתה עליה רע הבחורה נפגעה והחליטה לא ללכת יותר להשתתף בשיעורים שאלתי מבחינת הלכה האם הגברת פעלה נכון ? האם צריך להתנצל על מחשבה רעה עך מישהו לאחר שהתבררה כלא נכונה. תודה רבה

תשובה:

אם החשד היה מופגן בצורה כזו שאותה נערה נפגעה מכך, זה חמור עד מאוד, ויש חובה לפייס אותה בכל דרך שהיא. חז"ל אמרו החושד בכשרים לוקה בגופו, צריך מאוד להזהר מחשד שוא זה מעליב מאוד, ופגיעה באדם אחר זה דבר שצריך להתרחק ממנו כמו מאש.

בשורות טובות.