דגים מגויים

שאלה:

קניתי דג סלמון קפוא מחנות גויים עם עור אך בבית גיליתי שאין עור מה דינו?

תשובה:

אם העור נפל ממנו בדרך כנראה שלא היה העור שלו… אם יש ספק כלשהוא בזיהוי וזה יכול להיות דג אחר, לא ניתן לאכול.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. זה בדיוק השאלה בבית גיליתי שהעור הורד ממנו במפעל. ובקיצור האם מותר לקנות דג סלמון קפוא בלי עור ולהסתמך על צבעו של הדג שרק דג סלמון צבעו ורוד וכן על מה שכתוב בחבילה בחוץ שזה דג סלמון ולא על הסימנים שכתוב בתורה
    אם יש מקורות אשמח..

  2. גם מי שרוצה לסמוך על קולא זו, יש לשים לב שהיא אמורה בדבר ארוז שמודפס עליו שם הדג, אבל דג שנמצא באריזה לא מזוהה, אין עליו סברא זו של פיקוח הממשלה.