אכילה לפני בדיקת חמץ למי שיוצא מביתו תוך שלושים יום לחג

שאלה:

בס"ד מי שמפרש בים וכיו"ב בתוך שלשים יום לפני פסח שצריך לבדוק חמץ בלילה לפני יציאתו [ופסק הרמ"א שלא יברך] האם יש לו דין שלא לאכול ולא להתחיל במלאכה לפני הבדיקה כמו מי שבודק בליל י"ד

תשובה:

לכאורה אין כל טעם לאסור עליו את האכילה, איסור האכילה הוא בגלל המצוה המוטלת עליו עתה, ואותו אדם היוצא מביתו אין הכוונה שהמצוה מוטלת עליו עשכיו בתורת חובה, אם ירצה יכול הוא לנסוע ולחזור, או לסדר שמישהו אחר יבוא ויבדוק ביום אחר, אלא שלנוחותו האישית הוא בודק עכשיו.