תהילים החיד"א

שאלה:

לכבוד כבוד הרבנים הגאונים שליטא רציתי לדעת על הספר הנקרא תהילים החידא אם תוכלו להאיר את עינינו על הספר וכיצד השימוש בו זכו למצוות

תשובה:

החיד"א כתב בהקדמה לספרו: "היא סגולה נפלאה עד מאוד להנצל מכל צרה וצוקה. וכל האומר בכל יום אותיות של שמו, יועיל לו להצלחה ולשמירה, וינצל מכל צער ונזק באותו היום, ובפרט להולכי דרכים ועוברי ימים ונהרות". תהילים החיד"א זה בעצם איסוף של כל הפסוקים שבהם מתחיל שמך. למשל אם שמך יוסף, יש לומר את כל הפסוקים המתחילים באות י'.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. הבנתי מתשובת כבוד הרב כי אין המדובר בסגנון פרק קי"ט בו אומרים את אותיות כל השם אלא רק את האות הראשונה משמו.

    האם הבנתי נכון? או שאכן יש להגיד את כל השם (י' ו' ס' פ' במקרה שהשם "יוסף")

  2. האם זה מסודר ע"פ הא"ב גם באות השניה והשלישית וכו' או לפי סדר הפסוקים? (לדוגמא באות ל הפסוק למנצח מזנור לדוד יכתב מס' פעמים זה אחר זה או שיכנסו עוד למ"דים ביניהם? והפסוק הראשון בתהילים = אשרי האיש אשר לא הלך בעצת רשעים, – מקומו בתחילה או לאחר אודך ביושר לבב, אז לא אבוש אחלי, יכונו דרכי וכן הלאה )

  3. אם יש לי 2 שמות וקוראים לי רק בשם הראשון- האם צריך לקרוא את התהילים של האותיות של 2 השמות? או רק את השם שמשתמשים בו?
    וכן האם קןראים גם את השם של האמא אם מתפללים על זיווג?