קראו שקלים מאותו ספר – מתי אומרים קדיש?

שאלה:

בית כנסת שיש בו ספר תורה אחד וקראו בו 7 עולים לפרשת שבוע וכן לפרשת שקלים האם אומרים קדיש אחד ומתי? או אחר פרשת השבוע וכן אחר פרשת שקלים? גיסתי הביאה לי תה ומרוב חום הכוס קרטון היתה חלשה ונשפך מעט על הספר האם צריך לשלם על זה?

תשובה:

שלום רב

גם כשקראו את שתי הקריאות מאותו ספר תורה אומרים למנהג הספרדים פעמיים קדיש. למנהג בני אשכנז בלאו הכי יש רק קדיש אחד.

אם אירע נזק שיש בו הפחתה של שווי הספר יש לשלם, בדרך כלל אין הפחתה.

מקורות:

שו”ת קרית חנה דוד ח”ב סי’ מה.