לזרוק אשפה בפח של השכנים

שאלה:

לכבוד הרבנים הגאונים שליטא רציתי לדעת אם מותר לזרוק זבל בפח של השכנים זכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה,

הפח של השכנים אינו רכוש פרטי של דיירי הבניין, אלא רכוש של העירייה שמעמידה פחים לכל בניין, ולכן לא ניתן למנוע להשליך אשפה של בניין אחר בבניין זה. אך מדת חסידות ולמען הסדר הטוב ראוי שלא לעשות זאת כדי שלא יסבלו הדיירים מלכלוך יתר.

אם הפחים נמצאים בתוך שטח של הבניין, יכולים בעלי הבניין לאסור על דיירים ממקומות אחרים שלא להשליך אשפה בתוך השטח שלהם.

בהצלחה.