הנחת כוס קפה על משטח מכונת קפה שאינו כשר

שאלה:

שלום כבוד הרב א' – מכונת קפה שהשתמשו בה חילונים עם קפסולות ללא טעמים, האם צריך לייבש ולנקות את הרצפה של המקום במכונה, שעליו מניחים את כוס הזכוכית (המקום שמעליו יש פתח שממנו יוצא הקפה לכוס) לפני שאני מניח על רצפת המקום כוס משלי? אני שואל, כי הכוסות שהם משתמשים בהם עברו מדיח מעורב בשר וחלב, עברו כבוש כמבושל בכיור, אולי היו גם במיקרו טרף (לדוגמה אם רצו לחמם כוס קפה שהתקררה)… לעיתים כאשר הם מחכים שכוס הזכוכית תתמלא בקפה חם, אז רצפת מקום הנחת הכוס רטוב במים לא חמים, לדוגמה אם הכוס יצאה עכשיו משטיפה בכיור… ב' – ואם נשפך להם קפה רותח על הכוס הטרפה בזמן שהכוס עמדה במקום ההנחה האמור והרצפה שלו נרטבה בקפה רותח, אז האם רצפת המקום הפכה טרפה ואני צריך לנקות ולייבש את רצפת המקום לפני שאני מוזג לעצמי קפה כדי שרצפת מקום ההנחה לא תפלוט אל תוך כוס כשרה? תודה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך לנקות, יש כאן הרבה מאוד צירופים להקל. זה נ"ט בר נ"ט, וגם סתם כלים אינם בני יומם, ואתה גם לא יודע בודאות שהכלי שלהם נאסר, וגם האיסור במדיח אינו חד משמעי אף שנוקטים בו להחמיר [יש צד של טעם לפגם וזה תלוי בסוגי המדיחים השונים] ועוד.