האם הולכין אחר הנתבע בכל מקרה

שאלה:

הנתבע מוכן לדון בדין תורה אבל רק בבי"ד שלא נותן נימוקים ולא זכות ערעור ואינו מכיר במנהג המדינה, והתובע מעוניין בנימוקים וזכות הערעור ולפי מנהג המדינה האם גם במקרה כזה אמרינן הולכין אחרי הנתבע

תשובה:

שלום וברכה,

אם הנתבע בורר לו בית דין באותה העיר שמתגוררים בה, זכותו לדרוש איזה בית דין שרוצה ומאיזה סיבה שרוצה. אך צריך להחליט ולברר איזה בית דין הוא מעוניין.

בהצלחה.