הכנה משבת לחול – החזרת ספר תורה לבית הכנסת

שאלה:

שלום לרבנים. האם החזרת ספר תורה בשבת ממקום אירוח שמחוץ לבית הכנסת לבית הכנסת לקראת מוצ"ש נחשב להכנה מקודש לחול?(כל השבת היה במקום האירוח)

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה זה בהחלט איסור הכנה. גם אם נצדד להתיר להחזיר בשבת בבוקר מיד אחרי התפילה, ומשום שאז זה אינו מתפרש כהכנה אלא לקחו ספר תורה לצורך מסויים ועכשיו מחזירים למקומו, כאן שמחזירים בלי קשר לתפילה אלא לקראת מוצאי שבת לצורך הסדר הטוב… זה אסור.

אין בתשובה זו כל התייחסות לעצם האיסור לטלטל ספר תורה סתם לצורך קריאה במקום אחר, שזה ענין נוסף שפרטיו מרובים.

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. היושא אינו ליווי הספר תורה, יש איסור לטלטל ספר תורה מבית הכנסת כדי לקרוא בו במקום אחר, למעט אופנים מסויימים מאוד, ראה הרבה מאוד פרטים בזה בדברי הפוסקים בסימן קלה בשלחן ערוך.