ברכת כהנים בבית האבל – המשך

שאלה:

שלום כב' הרבנים ראיתי בלינק הבא תשובה בעניין ברכת כהנים בבית האבל http://din.org.il/2014/03/13/ברכת-כהנים-בבית-האבל/ נסיתי לשאול משהו ע"י "תגובה" אבל משום מה לא עבר. אודה לכם אם תוכלו לענות לי כתוב שם שהמשנה ברורה בסעיף מ"ג מכריע שאין נושאים כפיים. אבל במשנה ברורה שם ראיתי התייחסות רק לאבל עצמו, לא לגבי אחרים בבית האבל. האם התכוונתם לרע"א בסימן קל"א? או יש התייחסות של המשנה ברורה במקום אחר? גם הכף החיים (כנראה התכוונתם ס"ק רנ"ג) מתייחס רק לאבל עצמו תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

למעשה מנהג ארץ ישראל שהכהנים שאינם אבלים המצויים שם בבית האבל כן נושאים כפיהם, אבל מישהו אחר יקריא להם ולא הש"ץ האבל. ראה ארחות רבינו ח"ג עמ' ריב, וכן ציינתי בתשובה הנ"ל משלמי ציבור וכן המנהג פשוט.