כיבוד הורים – חובה לגור ליד ההורים כשהם מבקשים?

שאלה:

רציתי לשאול אם אני רוצה לגור באזור אחר בעיר ואבי רוצה שאגור לידו(אחרי שאתחתן)האם יש בזה בעיה של כיבוד הורים? תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה אם ההורים נזקקים לסיוע, חולים או זקנים, יש חובה לגור לידם על פי בקשתם כדי שיתאפשר לסייע להם, אבל אם אינם נזקקים לסיוע וסתם נעים להם המחשבה שהבן גר לידם, זה בכלל "כיבוד אב משל אב ולא משל בן" והיינו שהבן אינו חייב לתת משלו כסף או תנאי חיים לצורך ההורים, אלא רק לסייע להם בדברים שנזכרו בשו"ע מאכילו משקהו וכו', כאשר הם מבקשים.

בכל מקרה, אם לא מדובר בדבר עקרוני חבל להחמיץ את ההזדמנות לשמח את ההורים, אין ספק שאין דבר גדול מזה ושכרו בעולם הזה ובעולם הבא!

מקורות:

ראה כאן דיון ארוך שכתבנו בענין זה.