הערים על אשה והחתים אותה על נכסיה

שאלה:

קרוב משפחה של דוד שלי החתים במרמה את אמא של דוד שלי, כדי לקבל את הנכסים שהדוד שלי היה אמור לקבל. מה דינו של קרוב המשפחה של הדוד? במה הוא מתחייב?

תשובה:

שלום וברכה,

חתימה במרמה נחשב לגזל, ולכן אם הערים עליה וחתמה שלא מרצונה או שלא מדעתה ברור שיש איסור. חשוב לבדוק את הנוסח של החתימה, היות ולא תמיד יש תוקף לחתימה לפי הלכה, כגון אם החתים שלאחר מיתה הוא יקבל, שבזה לא מועיל החתימה, מאחר שהתורה הקנתה את הנכסים ליורש. ורק אם יש הקנאה מחיים מועיל לנטרל את היורש.

בהצלחה.