טעות בדואר – מה עושים?

שאלה:

שלום אמא שלי לפני מעל שנה הלכה לדואר ושם היא קיבלה חבילה שבה היה מכונת תספורת שלא שייכת אלינו בטעות והיא שמה לב רק שהיא הגיעה הביתה ופתחה ואז היא ואבא שלי גילו שזו טעות. היא הלכה אחרי כמה ימים ככה שוב לדואר ואמרו שאין להם מה לעשות עם זה ואין איך לאתר את האדם שזה שייך לו… אז לקחתי את זה לעצמי השאלה היא אם אני אמור איכשהו לתקן את זה ? ואם כן מה לתת כסף בתור תיקון או מה ? תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

מעטפה שהגיעה בדואר ודאי שהיה שם של שולח על המעטפה, ולכן החפץ שייך לשולח ויש להחזיר לו.

אם החבילה הגיעה מחו"ל מסתבר שהגיע מגוי, וטעות גוי מותרת, ואין צורך בהשבה ומותר לך לקחת את המכונה.

בהצלחה.