צביעת זקן – לא ילבש

שאלה:

שלום הרב, האם מותר להשחיר מעט את הזקן ע"י צבע? האם שייך "לא ילבש" לעניןן צביעת זקן? אולי יש להגיד שלא כי לנשים אין זקן?

תשובה:

שלום וברכה

הנושא של השחרת שיער או תלישת שיער לבן היא הדוגמא הקלאסית שכתבו בגמרא לגבי איסור זה שלא לא ילבש – מלקט שערות לבנות מתוך שחורות… ראה שו”ע (יו”ד סי’ קפב סעי’ ו’): “אסור (לאיש) ללקט אפילו שער אחד לבן מתוך השחורות, משום לא ילבש גבר (דברים כב, ה) וכן אסור לאיש לצבוע שערות לבנות שיהיו שחורות, אפילו שערה אחת”. זה לא משנה כלל שלאשה אין זקן, הרעיון הוא עצם הפעולה הזו האמורה לשוות מראה צעיר וכביכול יפה יותר… ובכלל מה הבעיה, היום זה כבר לא מודרני לצבוע, מותר לך להראות בגילך זה בסדר גמור.

איחולי שנזכה כולנו להרבה שערות לבנות מתוך בריאות נחת ושמחה כל הימים.

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. היום ההוראה שבטח מותר להוריד שיער לבן מתוך שחור ואין בזה לא ילבש.
    דמעשים שבכל יום הם אף אצל גברים ודכמו שהותר לגלח את הזקן על מנת להראות צעיר ולהתייפות וכי להיכן נעלם איסור לא ילבש בגילוח הזקן.
    אלא דהוי כמו מראה שהותר כיון דאף נהגו בכך גברים.
    ואם תאסור להוריד שיער לבן תאסור הכל
    וכן גילוח, מראה, עניבה וכו'
    והדברים ברורים

  2. תלך לחנויות הפארם ותראה כמה תכשירים יש בענין ותגיד לי עם עושים או לא.
    וחוץ מזה גם עם לא עושים צביעה ממש כיון דהוי טרחא מרובה וכו' אבל שערה פה שערה שם לתלוש כאשר זה קצת.
    הרבה מאוד עושים.

  3. מסכים עם ברוק, גברים על פי רוב עושים את זה, לובשים עניבות ומסתכלים במראות, שמים בושם. להחזיק בדעה שהרוב לא עושים מבלי לבדוק זה לא נחשב רציני, אם תצא לבדוק סביר להניח שתיווכח שכך המצב.