להגיש חלבי למי שאוכל בשרי

שאלה:

שאלה: אם במקום העבודה חלק מהתפקיד של הפקידה לתת כוס נס חלבי לבוס, אבל לצערינו הוא שותה אותו עם כריך בשרי – האם מותר להגיש לו? אין אפשרות להתחמק… האם יש בכך משום מסייע בידי עוברי עבירה? האם לפני עיוור לא תתן מכשול? תודה מראש על התשובה

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה זה ממש מסייע לדבר עבירה. אני לא רואה דרך להתיר זאת מלבד לדבר איתו פתוח על הענין… קשה לי להאמין שהוא יפטר מזכירה שהוא מרוצה מתיפקודה רק בגלל אותו כוס קפה יחיד של שעת צהריים…

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יישר כח על התשובה המהירה . ובהמשך… האם יהיה מותר לה להגיש את כוס הנס לפני שהוא מתחיל לאכול את הבשרי , ואם הוא יחליט לשתות יחד עם הבשרי אין זה ענייננו?