גדר הפרדה של חצר שנבנתה בתוך השטח של השכן

שאלה:

יש גדר שמפרידה בין החצר שלי לשכן והיא נבנתה לפני 30 שנה על ידי הדיירים שקדמו לנו השכן גר בדירה כבר 8 שנים התברר שהגדר חודרת לשטחו בין 10 ל 15 סנטימטר לכל אורכה כעת אני רוצה לבנות האם אני רשאי לבנות על השטח שצמוד לגדר בטענה שקנינו את הבתים על דעת כן ואני מוחזק שנים בשטח או שאסור לי לבנות על השטח הנל ואם אסור לי לבנות האם אני יכול לחייב אותו לבנות חומה במשותף בקו ההפרדה האמיתי או שהוא יכול לטעון שאינו חייב כי כרגע אין היזק ראיה ורק שהוא ירצה לפרק את החומה רק אז יתחייב

תשובה:

שלום וברכה,

הלכה קבועה היא שקרקע אינה נגזלת, ולכן גם אם עבר זמן רב שחלק מהקרקע של השכן נמצא בגבול שלך, הקרקע עדיין שייכת לשכן – בעל הקרקע, ואסור לך לבנות סם ולספח את המקום לרשותך.

היות ויש גדר הפרדה בתוך הרשות של השכן, אתה לא יכול לחייב אותו לפרק את השכן ולבנות גדר בגבול האמיתי, אדרבה הוא נפסד מכך שיש גדר בתוך הרשות שלו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שעא.