משלוח מנות במאכל שצריך בישול

שאלה:

פורים- משלוח מנות שלום לרב רציתי לשאול כמה שאלות שעלו בזמן לימוד על משלוח מנות הלכה למעשה 1. האם אפשר להביא כמשלוח מנות בשר קפוא? למשל חב' המבורגר אחת שמכילה 5 יח' בשר? או למשל המבורגר וסטייק קפואים? 2. האם אפשר להביא שקית אורז לא מבושל? 3. להביא קילו קמח בשקית? 4. להביא תרנגולת שחוטה? תודה

תשובה:

שלום וברכה

משלוח מנות יש לקיימו במאכל הראוי לאכילה ואינו נזקק לבישול או אפייה.

מקורות:

אמנם שיטת הלקט יושר ועוד להתיר בשר שחוט המוכן לבישול מידי, משום שבטורח קל ומהיר ניתן להשתמש בו לסעודה, בשונה מעוף חי שצריך שחיטה וניקוי ומליחה וכו’ וכו’ והנאתו רחוקה. אבל צריך לזכור שזו אינה שיטה המוסכמת על הכל, וכפי שמפורש במעשה רב לגר”א שאין יוצאים אלא בתרנגולת או דג מבושלים ומוכנים לאכילה מידית. וכך נהגו.