לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

פיצוץ בצינור ברכוש המשותף

שאלה:

שלום, במידה ויש נזילה מצינור מים ברכוש המשותף הגורמת לרטיבות קפילרית (מתח, לריצוף) לדירת קרקע סמוכה. יש לציין שהמים עוברים דרך החול שמתחת לריצוף. אם וועד הבית חייב לתקן? האם וועד הבית חייב בנזק שנגרם לדירה הסמוכה? ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה,

אם הצינור ראשי והוא רכוש משותף, חייב הועד הבית לתקן את הצינור. אם הצינור פרטי של אחד השכנים, חייב בעל הציור לתקן את הציור, ולא ועד הבית – למרות שהצינור עובר בחדר מדרגות.

גם כאשר חל חובת תיקון על ועד הבית, אם לא הייתה התרשלות מטעם ועד הבית בתיקון הצינור, אין חיוב לתקן את הנזק שנעשה לאחד השכנים מחמת טפטוף המים. כדין כל ממון שמור שאירע קלקול והזיק שפטור עד שייוודע לבעלים.

בהצלחה.