לשחוט בהמה בפני חברתה – צימוק הריאה

שאלה:

ראיתי סרטון של בית מטבחיים וברוב הארץ כך זה פועל שוחטים פרה ועוד פרה וכל אחת רואה את הפרה נשחטת וכך זה סרט נע מפרה לפרה השאלה שלי האם זה כשר?

תשובה:

שלום וברכה

יש שתי קולות בדבר, ראשית לא נאמר שאסור לשחוט בהמה בפני חברתה, אלא שאם צמקה ריאתה מחמת הפחד הזה הרי היא טריפה, ראה שו"ע יו"ד סי' לו סעי' יד. עיקר הנושא הוא לחייב בדיקת הריאה. ממילא כיון שבודקים את הריאות בקפדנות, כאשר לא מוצאים בהם שוני אין איסור, שנית, כבר כתב בפתחי תשובה שם בשם הבית אפרים שזה דוקא אם שהתה כך זמן רב אבל אם מיד שוחטים אותה אין חשש, צימוק לשעה קלה אינו טריפה.