סעודת ראשונה של שבת לאחר מנחה גדולה

שאלה:

שלום ותודה על האתר הנפלא האם מותר בשבת קודש בבוקר לאחר התפילה לעשות קידוש על מזונות לאח"מ לדוגמא ללמוד עד שעת מנחה גדולה להתפלל מנחה ורק לאח"מ לקיים את סעודת שבת על המוציא?כך שסעודת שבת תיהיה רק לאחר מנחה! תודה רבה ותזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה

מותר כל לעשות. החשש הוא רק שלא להתענות עד חצות, אבל מי שאינו מעונה בגלל שאכל בקידוש, אינו עובר בזה איסור. אלא שצריך לזכור שצריך לעשות גם סעודה שלישית, וזה בחורף לא פשוט לעשות אם מאחרים כל כך את סעודת הבוקר…

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה
    אך לכאורה היות ומזמן מנחה גדולה זהו זמן סעודה שלישית (כמבואר ברצא ס"ב) א"כ אם ימתין לאכול סעודה ראשונה עד זמן מנחה גדולה הוא יפסיד עכ"פ לכתחילה את זמן הראוי לאכול סעודה ראשונה?
    תודה רבה

  2. לכבוד הרבנים שליט"א
    יעוין נא באור לציון ח"ב סימן כא תשובה ד שהביא מחלוקת בין הרמב"ם לגאונים האם יש זמנים קבועים לשלוש סעודות ומוכיח שדעת השו"ע כהרמב"ם שיש זמנים קבועים ולכן לכתחילה יש לסעוד סעודה שניה קודם חצות היום ולפי"ז אם אכל סעודה שניה אחרי חצות ושכח רצה לא חוזר! משום דעבר זמנה והוי כסעודה שאינו חייב בה שאנו חוזר
    בכבוד רב ותודה רבה