נטילת תרופה לקשב וריכוז בשבת

שאלה:

שלום וברכה. במסגרת לימודי כאברך כולל ובמקביל עבודתי כסופר סת"ם התעוררו קשיים שהובילו לאיבחון והוראה על נטילת כדור לקשב וריכוז (ויואנס) אני לא נוטל אותו בשבת כמובן, אך השאלה שהתעוררה היא, שעם הכדור הופיעו כמה תופעות לוואי שיתכן שאם ימשכו אצטרך להפסיק את הנטילה [אחר מיצוי כל האפשרויות האחרות] ובכך יגרם נזק של ממש ללימודי בכמות ובאיכות וכן לעבודתי כסופר, לדברי הנוירולוג נטילה ברצף יכולה להביא להתרגלות ולהורדת תופעות הלוואי האמורות, השאלה היא האם הדבר מתיר את הנטילה בשבת לכתחילה. יישר כח

תשובה:

שלום וברכה

אם יש צורך רפואי בנטילה רצופה זה בהחלט סיבה להתיר את נטילת הכדור בשבת.