חימום מאכל על ידי גוי בשבת

שאלה:

מה דעתך ההלכתית לגבי השאלה אם לא-יהודי יכול למקם אוכל מבושל קר על צלחת חמה בשבת לטובת אנשים קשישים?

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי אסור לעשות מלאכה בשבת על ידי גוי אלא לצורך חולה. בשאלה שלפנינו צריך לדון בשתי שאלות: א. האם בכלל יש איסור לעשות זאת בשבת, לא הבנתי בדיוק מה אתה רוצה לעשות? לחמם צלחת ריקה על הפלטה ואחר כך לשים בה אוכל? אוכל כזה נראה שלא יגיע ליד סולדת וגם ליהודי מותר לעשות זאת ואפילו באוכל לח, כך נראה, אלא אם כן אתה סבור שאני טועה בעובדות. ב. אם מדובר בזקן שהוא בגדר חולה וזה מצוי [צריך להתייעץ פרטני לגבי מצבו], הרי שזה מותר בלאו הכי.