בן העדה האתיופית – איך אוכיח שאני יהודי מעל לכל ספק?

שאלה:

אני בן לעדה האתיופית לכן אני רוצה להוכיח מעל כל ספק את יהדותי איך לעשות זאת

תשובה:

שלום רב,

לעולם לא תוכל, אלא אם כן תעשה גיור לחומרא (אלא אם כן, אמא שלך עשתה גיור כזה לפני שנולדת.

סוגיית יהדותם של האתיופים, לא הסתתימה ולא תסתיים לעולם. יש דעות לכאן ולכאן, אין אפשרות להכריע את הספק הזה. (ואגב, מסיבה זו לפי החלטת מועצת הרבות הראשית לפני כמה עשרות שנים שהם צריכים לעבור גיור לחומרא. החלטה זו לא שונתה מעולם. אולי היום פחות מקפידים על כך מסיבות כאלה ואחרות). אבל ברור שהספק לא הוכרעה מעולם, וגם לא תוכרע עד שיבוא אליהו..

השאלה היא לא ספציפית עליך, אלא על כולם. לכן, אין לך אפשרות להוכיח מעל לכל ספק שאתה יהודי אלא אם כן, תעבור גיור לחומרא.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    בנוגע לגיור לחומרא, איך זה מתבצע? מספיק שילך למקווה בערב שבת, ויאמר בפני שלשה שהוא טובל ומקבל עול תורה ומצוות?
    כמו כן, משנת תשנ"ז, נראלי, הרבנות מצריכה לאתיופים, גיור רגיל, לא רק לחומרא.
    תודה

  2. צריך גם הטפת דם ברית. ולא רק טבילה.
    בנוגע להערה השניה. למיטב ידיעתי ברוב המקרים שולחים אותם לבירור יהדות אצל אחד מרבני האתיופים שיברר את זהותו של האיש (יש שם כמה פלגים וכד'). ובעצם מתעלמים בעצם בקביעה שבכל העדה הזו בכללותה יש ספק