ריבוי אורה לבני אשכנז שלא במקום הסעודה?

שאלה:

תוספת אורה בהדלקת הנר לבני אשכנז האם נאמר דווקא כשזה במקום האכילה או אפילו בחדר אחר כגון שישנים בו יש בו תוספת אורה שמותר יהיה לברך? שמעתי שהגר"ז כתב שרק במקום שאוכלים… ולא מצאתי בהגהה על המ"ב איפה כתב זאת.

תשובה:

ראה בענין זה בקצות השלחן סי' עד הערה כב בדעת השו"ע הרב רסג יד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כך כתב הרב חיים נאה בדעת שולחן ערוך הרב סימן רסג , יד
    קצות השולחן סימן עד, סעיף כב
    "וכשאין להם חדר מיוחד אפשר דאסורין לברך בעצמם עף אם מדליקין כמה נרות דלא דמי לב' בעלי בתים בחדר אחד שכל אחד מברך, דהתם מיירי שאוכלים שם ובמקום אכילה שייך לומר דכל מה שמתוסף אורה השמחה יותר גדולה כמו שכתוב בפנים ס"י אבל בחדר שאין אוכלין בו נראה דלא שייך סברא זו של תוס' אור דחובת ההדלקה הוא רק כדי שלא יכשל וסגי בנר אחד שמדליק בעה"ב :"

    ישר כח גדול