הלאוין של איחור תשלום אם במחילת הפועל אין עבירה

שאלה:

לכבוד הרב רציתי לשאול האיסורים דאורייתא של לא תלין פעולת שכר שכיר, ביומו תתן ונדמה לי שיש עוד, אם הפועל אומר לו אח"כ (עוד חצי שנה נגיד) שהוא מוחל לו, אין לו שום חטא?

תשובה:

שלום וברכה,

הלאוין שנאמרו על הלנת שכר שכיר נחשב ללאווין של בין אדם לחברו, ובאפשרותו של הנפגע למחול על הלאוין. ולכן אם מוחל לפני מעשה או לאחר מעשה הלאו נמחק.

בהצלחה.

מקורות:

ראה תוספות רא"ש סוף פרש שלישי דקידושין שכתב שיכול אדם למחול על איסור של גנבה למרות שעל הממון של הגניבה אינו מוחל. ומכאן מוכח שכל איסור של בן אדם לחברו ביכולתו של האדם למחול. וכ"ש שאם מוחל על דחיית התשלום שאין איסור.