תפילה על התורה

שאלה:

לכבוד הרבנים הגאונים שליטא רציתי לדעת אני רוצה להתפלל על התורה תפילה ארוכה קצת איפה כדאי להתפלל באתה חונן או בשמע קולנו זכו למצוות.

תשובה:

שלום וברכה

ודאי לא באתה חונן, שכן שם אם מוסיפים משהו שאינו מענין הברכה זה הפסק וקשה לקבוע שכל תפילה על הצלחה בלימוד היא ממש ענין הברכה, אבל המנהג היותר ראוי הוא גם לא להוסיף בשמע קולנו אלא לפני יהיו לרצון השני באלוקי נצור.

תראה ברכה והצלחה בעמלך!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרב תודה רבה רציתי לשאול על מה שכתב רשי אם משכח תלמידו יאריך בחונן הדעת איזה נוסח כבודו יכול לכתוב לי להתפלל שם אם בכלל תודה רבה וזכה למצוות

  2. בשבט הלוי ח"ח סי' כא כתב שאין הכוונה להאריך הרבה, אלא להוסיף כמה מילים למשל "וסייע בעדי שלא אשכח תלמודי" [ואגב באחרונים כתבו שדוקא על שכחה ניתן להתפלל שם ולא על הבנה שהיא לגבי הלימוד דלעתיד]. אבל שוב, המנהג להמנע ככל האפשר.