שידוכים – להתעכב עד שאמצא עבודה?

שאלה:

שלום לרב. קראתי כרגע את נושא הבררנות שעלה באחת השאלות באתר . אודה אם הרב יענה לי אם גם אני אולי נחשבת ברננית בענין זמן יציאת הפגישות(כך לעיתים המשפחה אומרת…) סיימתי עכשיו לימודי עיצוב פנים ויש לי כעין משהו עקשן ולא ברור משנקרא ג'וק: לא יוצאת לפגישות עד שמוצאת עבודה אבל תחת זמן מוגבל של שנה שנה בלבד כרגע עשיתי 21. האם זה נכון שאני דוחה את המזל שלי? ואיך מתגברים על זה? ברצוני לציין הטענה שלהם היא שההצעות מדלדלות עם הגיל. והבחורים מעוניינם יותר בצעירות בגילאי ה20 ופחות 22 . תמיד יש קשיים ועד שמוצאים. יש להשקפה התורה שלנו מה להגיד על זה? אישה בכלל לא חייבת להתחתן בניגוד לאיש. והשידוך עוד יבוא משמיים (אני באמת מאמינה בזה!) אשמח אם תעשו לי סדר בבלאגן תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי צודקים בהחלט בני משפחתך, שאין טעם לעכב את השידוכים עד שתמצאי עבודה, עבודה היא חלק מהחיים זה בא והולך ומחליפים עבודות לפי הצורך, אין לזה כל משמעות ביחס ליציאה לחיים. אדרבה, בורא העולם שולח את הפרנסה לפי הצורך, וכשתנשאי יהיה יותר צורך בכסף ואז בעז"ה ודאי תהיה עבודה טובה…

בשורות טובות במהרה בלי שום עיכובים.

יום נעים.