לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מעשרות החזרת חוב של אחד ההורים

שאלה:

רציתי לדעת אם אני עוזרת לאמא שלי שנמצאת במצב כלכלי דחוק להחזיר את החובות זה נחשב לי לכתחילה לכתחילה מעשרות? (אם ההבטחה השל העשירות / ההגנה). תודה רבה. יש לציין שאימי כרגע לא מגדלת ילדים עמלי תורה חלקם נשואים וחלקם לא בתואר הזה. עד עכשיו נתתי לקרוב משפחה נזקק שהוא עמל תורה אבל חשבתי לעצמי – מה עם אמא? גזל קופץ בראש! ויש לי פרויקט ב"ה להחזיר אותה למצב טוב… השאלה אם עדיין אזכה להגנה והברכה שהמעשרות נותנים.

תשובה:

שלום וברכה

אין צדקה מעולה יותר מלהעמיד את אמא על הרגלים!

גם כיבוד הורים וגם צדקה, ובצדקה הרי אמרו שהקרוב קרוב קודם, ומי קרוב לנו יותר מההורים.