לשמה בתיקון הקשר של התפילין

שאלה:

שלום וברכה ,רציתי לשאול לגבי מי שהקטין או הגדיל את רצועת התפילין של ראש (על ידי פתיחת והרפיית הקשר ולא פירוק מוחלט של הקשר )ולא אמר לשם קדושת תפילין האם זה מעכב?וגם למה אומרים לשם קדושת תפילין לפני פתיחת הקשר ולא לאחר שפתחו אותו(הכוונה בכל שאלות האלו רק להרפייה של הקשר ולא לפירוק מוחלט )

תשובה:

שלום וברכה

בדיעבד שלא אמר אינו מעכב כיון שפעולה זו ודאי אומרים בה סתמא לשמה. כך כתב בהליכות שלמה פרק ד סעי' לא בשם הגרש"ז אויערבך. כשמפרקים את הקשר אכן האמירה היא אחרי הפירוק אבל בהרפיה לבד הכל הוא חלק מעשייתו.

יום נעים.