לשם קדושת תפילין – המשך

שאלה:

אוקי, אבל למה להגיד לשם קדושת תפילין לפני הפתיחה של הקשר ? הריי הוא עדיין קיים ? ( שאלה לגבי אמירת לשם קדושת תפילין לפני פתיחת הקשר לצורך הגדלה או הקטנה של רצועת תפילין של ראש)

תשובה:

הסברתי, שכאשר מפרקים לגמרי אכן אומרים לפני החיבור החדש ולא לפני הפירוק, אבל לגבי הרפייה קשה להגדיר מתי נגמר הפירוק ומתחילה העשייה החדשה, מזיזים ומכוונים וכו', ואולי לכן ראית שכך עושים, אף שבאמת כלל לא ברור לי שחובה לומר לפני הפירוק.