להתפלל במנין פועלים או ביחידות אחר כך?

שאלה:

שלום וברכה. כבר שאלתי בעבר שאלה דומה אך איני מוצא אותה במאגר. אני אמור להתחיל עבודה בקרוב וככל הראה יהיה עלי להתפלל או במניין קבוע בשעה 5:20,או ללא מניין באחת מההפסקות (העבודה מתחילה בסביבות 5:30-6:00).מה עדיף ומה עלי לדעת ע"מ לברך בזמן וכו'? תודה רבה ויישר כח

תשובה:

שלום רב.

אם התפילה מתחילה באופן שמתחילים את ברכות קריאת שמע לאחר זמן ‘משיכיר את חבירו’ (52 דקות לפני הנץ) תתפלל עמם, אך אם לפני זמן זה עדיף שתתפלל ביחידות לאחר מכן.

מקורות:

שו”ת פרי יצחק סימן ב’, אגרות משה ד,ו, מנחת יצחק חלק ט’ סי’ ט’ וי’, וטעמם על פי דברי הב”ח והפרישה בסי’ פ”ט שהתפילה אחרי הנץ היא רק למצווה מן המובחר, ובביה”ל שם ד”ה שיצא כתב שאין למחות ביד הנוהגים להקל כדעתם, ולכן בגוונא שיפסיד תפילה בציבור יכול לסמוך על דעתם. ובאור לציון ח”ב פ”ז אות ג’ היקל אף קודם לזמן זה. ור’ עוד בהליכות שלמה הלכות תפילה פרק ה’ אות י”ג.