בגדי שבת של שבעה

שאלה:

בוקר טוב הרב, אני בשנת אבל על אמי. הסבירו לנו שאת הבגדים שלבשנו בשבעה עלינו לזרוק לפח וכך עשיתי (חוץ מהנעליים, אותן השארתי). בשבת כמובן לבשנו בגדים אחרים. שאלתי: האם מותר ללבוש עכשיו את הבגדים שלבשנו בשבת? תודה!

תשובה:

בהחלט. אין כל בעיה ללבוש את הבגדים שלבשת בשבעה, כל מה שזורקים לפח מה שלבשו בימי החול הוא בגלל שאסור לאחות את הקרע, ולא ניתן כמובן ללכת בבגד קרוע אחרי השבעה… זה לא הכי מכובד… אבל אין הלכה שאוסרת ללבוש מה שלבשו בשבעה.

מן השמים תנוחמו.

הצטרף לדיון

תגובה 1