חלב עכו"ם בזמנינו

שאלה:

מאז הבר מצווה שלי נשמרתי מלאכול חלב סתם כי סברתי וכן אמרו לי שזה עיקר הדין, ועכשיו שלמדתי ההלכה, לדעתי זה לא מעיקר הדין ואני רוצה להקל בזה, אני צריך לעשות התרת נדרים?

תשובה:

עשית נהדר ואין להקל! נכון שבעל האגרות משה הקל לנשים מעוברות ומיניקות וילדים קטנים לאכול חלב עכו"ם כשאין חלב ישראל, ומחמת הסברא שיראת המלכות מונעת מהמחלבה לערב חלב טמא, אבל זה לא היתר של לכתחילה בשום אופן! ובזמנינו שיש אוכל בשפע ואפשר להסתדר בנקל, וחלב עכו"ם בעיקר בא לידי ביטוי בשוקולד כזה או אחר, אין להקל בשום אופן. נדר אין כאן לכאורה כי לדבריך היתה כאן טעות, אבל הנהגה זו נדרשת מכל יהודי בן תורה ואין סיבה לשנות.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האגרות משה כתב זאת בימי הצנע שהיה מחסור גדול מאוד בחלב ובכלל במורי מזון בריאים, ודאי אין להקל בזמנינו בשום אופן. כמו כן אני תמיד מציין, שאין שום כשרות מהודרת שנותנת הכשר לחלב נכרי, וכיון שבלאו הכי אין כל טעם בזמנינו להתפשר על כשרות שאינה מהודרת, יש הכל בחנויות היום בכל הכשרויות הטובות, אין מקום בכלל לשאלה זו, בודאי לא כאן בארץ [השואל אינו מהארץ, אבל המגיב הוא בן ארץ ישראל ב"ה…].