ברכת שהחיינו בברית מילה כשהאב עצמו מל

שאלה:

שלום וברכה! אם אבי הבן הוא גם המוהל מה היא העצה הנכונה ביותר עבורו לעניין ברכת שהחיינו דהיינו מתי לברך ברכה זו בסדר המילה?

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה נחלקו הדעות, ונראה שיותר נוח מבחינת הברית לברך הכל לפני המילה, ובכל מקרה לא יברך אחרי הפריעה, ואסביר, לדעת הגרי"ש אלישיב הברכה היא בין המילה לפריעה, משום שיש צער לתינוק מנתינת המגן ואין להתעכב, אולם הגר"ע יוסף חלק על דבריו ואמר שבמקרה כזה מקום הפריעה יתמלא בדם מחמת העיכוב ויקשה עליו לפרוע, וכיון שכך עדיף לברך הכל קודם, ובכל מקרה זמן הברכה לפני קיום המצוה ולא לאחריה, לכן אחרי הפריעה זה ודאי לא פתרון.

הדעות הנ"ל הובאו באוצר הברית ח"ג עמ' שכה.

בהצלחה