בורגנין כדי ליצור רצף של סמוך ונראה לענין קריאת המגילה

שאלה:

שלום לרבנים רציתי לברר בענין דין סמוך ונראה 1 האם ענין רצף בתים שמחבר זה מדין סמוך? 2 עם רצף חניות זה נחשב לרצף? 3 עם אני מצרף בורגנין זה נחשב לענין רצף? אשמח למקורות תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

על עצם דין סמוך ונראה וכיצד זה מתבצע, ראה מה שכתבנו בהרחבה רבה כאן.

חניה אינה בית ואינה מצטרפת.

בענין הבורגנין שעשו בשכונת רמות כידוע נחלקו הדעות, בשו"ת מנחת יצחק ח"י סי' נה כבר כתב שאם הם מתקיימים רק זמן מועט וזה בית עראי זה לא יועיל כלום. וכן ראה בקובץ אורייתא חלק יא מאמר ארוך בענין מר"מ כהניו אב"ד סאסלוווויץ מגדולי ליטא שתקף בחריפות עצה זו. וראה עוד אריכות בזה בילקוט יוסף פורים עמ' שלג. והביא מדברי השבט הלוי ח"ו סי' צז שדחה עצה זו, שאם כן יעשו כל הארץ בורגני ויבטל דין עיר מוקפת חומה ועיירות. אמנם בקובץ פסקי שמועות הביא מהגרי"ש אלישיב שאם יעשו בורגנים קבועים שיהיו ראויים לשימוש כל השנה זה בסדר, אבל אינני יודע אם זו המציאות כיום.