כיצד ללמוד הלכה למעשה?

שאלה:

שלום וברכה, אני מאוד רוצה ללמוד הלכה מסודרת רק שיש לי התלבטות אם להתחיל טור בית יוסף או לקנות שולחן ערוך ? החשש אולי הבית יוסף ארוך מדי עבורי או שמא יהיה לי עמל והבנה טובה בהמשך ? והאם אפשר ללמוד טור + קיצור שולחן ערוך . ב- יש מהדורה של ארבעה טורים מצומצמת ללא ד משה הארוך וללא הגהות האם זה יפגע באיכות הלימוד ? סליחה אם הארכתי אני מאוד רוצה להתחיל ללמוד תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לימוד ישר מהשולחן ערוך ללא ידיעת הסוגיות או לפחות בית יוסף, אינו יעיל כל כך. אם אתה מרגיש שקשה עליה ללמוד גם וגם, עדיף ללמוד טור בית יוסף ואחר כך משנה ברורה, כך תוכל להבין את ההלכה למעשה אחרי ידיעת שורשי הסוגיות, ואגב בית יוסף אולי לא תמיד קצר, אבל הוא ספר מאוד נוח להבנה ומאוד מסודר וקריא. לימוד קיצור שו"ע לא מספק הוא מאוד מאוד מקוצר, משנה ברורה עדיף.

לימוד דרכי משה הארוך לא הכרחי, זה לא יפגע לך באיכות הלימוד, אבל אם השאלה האם לקנות טור כזה או כזה עדיף להשקיע מעט ולקנות את המלא, כדי שבמידת הצורך לעיתים תוכל לעיין.

בהצלחה רבה בלימודיך.